OVER ONS

  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

We werken met de producten van onder andere de volgende merken:

Door dit formulier te gebruiken gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.

Zoeken
  • Roxanne Noori

4 redenen om babyspullen te leasen

Toen ik zwanger was had ik geen idee hoeveel spullen we eigenlijk nodig hadden voor onze baby. Het was duur, het was een gedoe om alle producten te verzamelen en na een paar maanden stond alweer de helft in de opslag en hadden we een aantal producten helemaal niet gebruikt. Terugkijkend is dit de massaconsumptie die enorme impact heeft op onze planeet. Ook liepen we tegen iets anders aan: namelijk dat je helemaal geen tijd aan spullen wil besteden, maar dat je wilt voorbereiden op de komst van je kindje en dat je moeder of vader wordt. Maar ik had geen goed alternatief, want of ik moest de spullen nieuw kopen, of ik moest het land doorrijden om producten van marktplaats op te halen. Ouders zouden hun kostbare tijd, geld en aandacht toch beter en duurzamer moeten kunnen besteden? Een goed alternatief is om de producten te leasen en ik zal je vertellen waarom.

Duurzaam

Wanneer je in verwachting bent moet je veel babyspullen aanschaffen, zodat je alles in huis hebt voor jouw baby. Op een gemiddelde uitzetlijst staan dan ook 74 producten, maar de meeste van deze producten verdwijnen na een aantal maanden in de opslag. Door te leasen maak je gebruik van de babyspullen totdat je ze niet meer nodig hebt. Dan kun je ze terugsturen en kan er iemand anders er weer gebruik van maken. Door te delen met anderen zorg je ervoor dat er minder nieuwe producten hoeven te worden gemaakt, wij durven te beweren wel tot 2x minder producten. Het maken van al die producten is erg vervuilend op het gebied van grondstofwinning, productie, verpakking en transport. Volgens Babette Porcelijn zijn spullen, zoals meubels en elektronica, dan ook nummer één vervuiler voor het milieu. Dat is zelfs nog vervuilender dan vleesindustrie of luchtindustrie. De impact daarvan is voor ons als consumenten niet echt zichtbaar, omdat 92% van hoe het product tot stand komt buiten onze zicht afspeelt en slechts 8% voor ons zichtbaar is. Wanneer we samen met anderen delen zorgen we samen voor een duurzamere wereld.


Goedkoper

Volgens het CBS besteed een gezin gemiddeld 17% van het totale inkomen aan hun eerste kind, maar wanneer je meer kinderen krijgt worden de kosten per kind steeds lager. Tijdens de zwangerschap wordt er veel geld besteed aan bijvoorbeeld zwangerschapskleding en een ziekenhuisbevalling. Dan komen ook nog de kosten van de babyuitzet erbij kijken, zoals kleding, verzorging en de babykamer, waar volgens het Nibud gemiddeld € 1600 aan uit wordt gegeven (uit eigen ervaring kan dit nog vele malen hoger liggen!). Daarnaast zijn er nog overige kosten dat je per maand moet betalen, zoals kleding voor jouw kind, de kinderopvang, flesvoeding, water- en energiegebruik en natuurlijk ook luiers. Het kopen van babyspullen voor jouw baby uitzet kan dus erg duur zijn, maar door te huren betaal je alleen voor de maanden dat je gebruik maakt van de babyspullen, daardoor kom je goedkoper uit dan het volle bedrag dat je eigenlijk zou betalen. De meeste van de spullen zal je dan ook maar voor een paar maanden nodig hebben. Hierdoor kun je geld uitgeven aan andere spullen dat jouw baby’tje nodig heeft of sparen voor de kosten die nog gaan komen in de toekomst.


Volledig ontzorgd

Door de producten te leasen hoef je de producten niet zelf uit te zoeken in de winkel en online. Ik ben uren en uren bezig geweest om uit te zoeken wat ik nu precies nodig had. De één zegt dit en de ander zegt dat. Elk kind is natuurlijk anders, daarom geeft de Baby Exchangerie advies over wat je nodig hebt. We laten ook zien wat de gemiddelde gebruiksduur is van de producten, zodat je ziet hoe kort je sommige producten gebruikt.

Producenten geven namelijk een uiterlijke gebruiksduur. Bijvoorbeeld: een wipper kun je tot 2 jaar/13 kilo gebruiken. Echter, voor de ontwikkeling van de baby is het niet zo goed om tot 2 jaar in een wipper te zitten. Bij voorkeur hebben kinderen de mogelijkheid om vrij te kunnen bewegen. Dan ontwikkelen ze zich het best. Het kan wel even als ze nog niet kunnen zitten, maar op het moment dat ze zelf kunnen zitten of kruipen is het veel beter voor de ontwikkeling van het kindje om op een kleed of in de box te spelen. Super om een wippertje dus tot 6-8 maanden te gebruiken, zodat je baby’tje even weg kan leggen en je wel kunt blijven zien en volgen terwijl je in de buurt bent. Vanaf 6 maanden kan het kindje gemiddeld zitten, dus rond deze tijd kun je ze dan ook in een kinderstoel zetten of op de grond.


Geen opslag

Door de babyproducten te huren bespaar je heel veel opslagruimte. Dat komt natuurlijk, omdat je de babyproducten die je niet meer nodig hebt na een aantal maanden terug kunt sturen naar het bedrijf, waardoor er meer ruimte in jouw huis ontstaat voor andere dingen die je wel gebruikt.Zoals je hierboven gelezen hebt kan het kopen van babyspullen heel duur zijn en is het dus een goed alternatief om babyproducten te leasen, zodat je goedkoper uit bent, maar ook zodat je meer opslagruimte over hebt voor spullen dat je wel nog gebruikt. Door samen te delen met anderen zorgen we samen voor een duurzame wereld en zoals Ghandi al heel goed zegt: "Be the change you want to see in the world."

125 keer bekeken