OVER ONS

Door dit formulier te gebruiken gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.

  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

We werken met de producten van onder andere de volgende merken:

Zoeken

5 tips van ouders voor het aanschaffen van je babyproducten

Vorige week heb ik een survey onder ouders uitgezet, met onder andere de vraag wat je anders zou doen in de aanschaf van babyproducten en wat je je vrienden zou aanraden om te doen. Hier stonden de mooiste tips in, die ik graag met jullie wil delen.


"Zwangere vrouwen worden gebombardeerd door de marketing kanonnen van grote merken"

Mijn eigen ervaring is dat als je zwanger bent, je wordt gebombardeerd door de marketing kanonnen van Zwitsal, Nutrilon, Ouders van nu en Prenantal om je zoveel mogelijk te laten kopen. Want je bent toch geen goede vader of moeder als je niet...? Maar wat heeft je kindje nu echt nodig? Met name warmte, liefde en melk. Ik denk zelf vaak aan de Afrikaanse baby'tjes die heerlijk tegen hun moeder aan liggen, terwijl zij aan het koken zijn of de was doen.


"Wat heeft je baby nu echt nodig? Jou!"

Los van of je producten uberhaupt nodig hebt, staan er op de uitzetlijsten vaak ook grote hoeveelheden. Zoals 20 hydrofiele doeken en 6 rompers maat 50. Dit is wat mij betreft niet nodig, je wast toch veel en je krijgt ook nog eens heel veel van het kraambezoek.

Mijn tip is: koop alleen de dingen die noodzakelijk zijn bij de geboorte. Daarna weet je pas echt wat je nodig hebt en geen zorgen, je hebt ook echt nog de tijd om het te kopen. Met 2 klikken op bol.com is het tegenwoordig de volgende dag in huis. Of er is altijd een lieve vriendin, kraamhulp of ouder die bij hoge nood iets kan gaan halen. Verder krijg je ook nog ontzettend veel kraamcadeautjes. Uit mijn eigen ervaring zijn dat veel kleertjes, knuffels en speelgoed, maar ook een badcape, slaapzak of verschoningsmat. Dit zijn ook hele leuke cadeautjes om te vragen.


"Koop alleen de dingen die noodzakelijk zijn bij de geboorte"

Daarbij zou ik niet besparen op verzorgingsproducten voor jezelf. Jij, nu spreek de moeders aan, bent het belangrijkste voor je baby. Jij bent, samen met de papa, de hoeksteen voor je kind. Zorg dus dat je goed herstelt, neem voldoende rust, laat je verzorgen, en laat je vooral niet gek maken door alle marketing trucs, maar vertrouw op je intuitie en op je moeder gevoel. Wat jij hebt alles in je (letterlijk en figuurlijk) om jouw kindje veilig te laten hechten en groeien.


"Vertrouw op je moedergevoel, want jij hebt alles in je om jouw kindje te laten hechten en groeien!"

5 tips van ouders bij het aanschaffen van babyproducten:

  1. Luister niet te veel naar alle adviezen. Alhoewel ze goed bedoeld zijn, gebruik je gezonde gestand en gevoel.

  2. Onderzoek en vraag om je heen wat je nodig hebt en begin dan pas met kopen

  3. Wacht met kopen totdat de baby geboren is, dan weet je pas echt wat je nodig hebt.

  4. Leen of huur zoveel mogelijk producten die je maar 3-6 maanden gebruikt

  5. Neem rust en relax tijdens je zwangerschap. Het verzamelen van de producten is ook een proces dat je voorbereid op het moederschap. Het gaat niet per sé over de producten, maar ook over het proces. Stel je voor hoe het is als de baby er is en wat je wilt hebben voor jou en je baby. Zie het als een ritueel om je voor te bereiden op het worden van moeder of vader en het verwelkomen van de baby.

494 keer bekeken