OVER ONS

  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

We werken met de producten van onder andere de volgende merken:

Door dit formulier te gebruiken gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.

Zoeken

9 duurzame tips voor je babyuitzet waar je ook nog eens heel veel geld mee bespaart

Bijgewerkt: 15 aug 2019


Ouders geven jaarlijks bijna tienduizend euro uit aan hun eerste kind, volgens het CBS. Wat een enorme kostenpost die kinders! Hier een paar praktische tips om én de mooiste spullen in huis te hebben én daar minder geld aan uit te geven. Dit is ook nog eens veel duurzamer. Want heb je al die spullen wel nodig?


1) Kleertjes

Bij Hulaaloop huur je al een pakje voor €17,50 per maand, die met je baby'tje mee groeit. Is het pakje alweer te klein? Dan ruil je het in voor een grotere maat. Zo heb je én veel minder kleren in huis én altijd een passend pakje in huis. Ideaal!

Daarbij krijg je ook heel veel kleertjes van het kraambezoek, dus vooral in de kleine maatjes heb je heel weinig nodig. Als je het leuk vindt om alvast wat kleertjes in te slaan, koop dan vooral de wat grotere maatjes (vanaf maat 74) en bijvoorbeeld een mooi jasje of zonnehoedje, de je veel gaat gebruiken. Hou dan wel goed rekening met het seizoen.


Hulaaloop

2) Kinderwagen

Een kinderwagen is misschien wel de grootste uitgave die je doet als je baby op komst is, terwijl nog maar de vraag is hoeveel je je kinderwagen nu daadwerkelijk gaat gebruiken. Vaak genoeg wil je baby na 4 maanden niet meer in de bak liggen en is het eigenlijk veel handiger om een klein makkelijk in te klappen buggy in de gang te hebben staan. Daarom hebben we nu bij de Baby Exchangerie een abonnement op een kinderwagen. Als je je kinderwagen niet meer nodig hebt, ruil je hem zo om voor een buggy! Een klein beetje eigen marketing mag wel hè, we zijn er namelijk van overtuigd dat we ouders hier super blij mee maken! We zijn hier zeker niet de enige in, ook GoWheely heeft net z'n online deuren geopend met abonnementen op Greentom kinderwagens vanaf €10 per maand.3) Kolf

Borstvoeding geven is heel bijzonder, maar het is niet een gegeven dat het lukt. Er zijn heel veel redenen waarom borstvoeden na een paar dagen of weken gestopt moet worden en dat is ook helemaal niet erg. Wel heel zonde als je al een dure dubbele kolf in huis hebt. Bij medipoint huur je een professionele kolf voor €2,50 per dag. Ook een goede tip is om een paar weken na de bevalling naar de kolfclub te gaan bij de Boezemvriend in Amsterdam. Dit is elke woensdag en zaterdag om 11 uur en krijg je advies over welke kolf in jouw situatie het beste is. Je kunt hier trouwens ook kolven huren.


4) Kinderkamer

Op de kinderkamer kun je veel besparen en je footprint verlagen door van marktplaats te kopen of te lenen van vrienden en familie. Mijn ervaring is wel dat Marktplaats veel tijd kost en je niet altijd weet wat je krijgt. Zeker als je niet weet waar je op moet letten. Gelukkig zijn er verschillende alternatieven om te huren of leasen. Voor een co-sleeper of wiegje ga je naar Cribster, daar hebben ze de mooiste modellen vanaf €39 per maand. Je komt qua prijs wel boven de marktprijs-prijzen uit, maar dat is ook logisch want je krijgt er goede service bij. Bij Babyloop heb je niet alleen wiegjes, maar ook nestjes, boxen, autostoeltjes, kinderstoelen en badjes, die je zo goed als nieuw of tweedehands kunt leasen. De looptijd staat hier alleen wel vast, dus als iets niet bevalt, stuur je het niet zo makkelijk terug.

Bij de Baby Exchangerie proberen we te optimaal te ontzorgen en regelen we voor jou een flexibel pakket met de mooiste babyspullen vanaf €40 per maand. Denk aan co-sleeper, babynestje, box, maxi-cosi. Ze worden in elkaar gezet bij je thuis gebracht, en als je ze niet meer gebruikt worden ze weer opgehaald. Wat wil je nog meer?5) Babyfoon

Van alle babyfoons vind ik de Babymonitor 3G app de allerhandigste. Deze download je voor €4,99 op je telefoon en kun je met wifi of 4G linken met je Ipad of een andere Iphone. Super handig, zo heb je op vakantie of bij je schoonouders ook meteen een babyfoon! Je kunt met de camera functie ook naar je kindje kijken als je dat graag wilt.

6) Op vakantie

Wil je een draagzak of wiegje mee op vakantie? Dan kun je bij verschillende partijen terecht. Kidstravelservice biedt verschillende ergonomische draagzakken en rugdragers vanaf €12,50 per week. Reiswieg.nl verhuurt autostoeltjes, campingbedjes en kinderwagens voor een weekend tot 5 weken. Zo hoef je voor je eerste vakantie niet alles aan te schaffen, maar kun je het eerst uitproberen. Als je later denkt dat je het veel gaat gebruiken, kun je het altijd nog kopen.

Ook via de Baby Exchangerie kun je nu voor een week een reistas voor je bugagboo of Joolz of een rugdrager huren!


7) Bakfiets

Heb je een keer een leuk uitje of wil je meerdere kids meenemen op de fiets? Dan kan het huren van een bakfiets handig zijn. Bij Blackbikes Amsterdam huur je een bakfiets voor €25 per dag.


8) Wasbare luiers

Het meest duurzame is om wasbare luiers te kopen. Niet alleen scheelt dit 52 afvalzakken per jaar, ook bespaar je hiermee veel geld. De consumentenbond heeft uitgerekend dat het zo'n 400 euro per kind scheelt. En nog belangrijker: de uitstoot van broeikasgassen is 1,5 keer lager dan van wegwerpluiers, zelfs als je op 60 graden wast. Bij Kaatje Katoen kun je een gratis consult krijgen om je te adviseren over welke luiers het beste passen bij je kindje. Dit is namelijk niet iets wat je zomaar op de kop tikt. Hier moet je je echt wel even in verdiepen. Een nog betere optie is misschien wel om eerst een tijdje wasbare luiers te huren. Dit kan bij verschillende partijen. Uit eigen ervaring kan ik aanraden om eerst verschillende soorten te proberen voordat je grootschalig kunt inkopen.

9) Geboortekaartjes

Ook geboortekaartjes kunnen tegenwoordig duurzaam. Bij Mic Mac Minuscule kun je op 100% gerecycled papier geboortekaartjes laten drukken. Super leuke printjes en ook nog eens super duurzaam. Ze helpen je trouwens ook bij het aanschaffen en pimpen van tweedehands spullen, heel creatief!


Hulaaloop


2,170 keer bekeken