Zoeken

De Babykamer van Eva en dochtertje Phie

De babykamer. Over het algemeen wil elke ouder hier graag iets moois van maken. Zeker bij aankomende moeders- laten we het houden op gierende hormonen- kan het een bijna obsessief iets worden. DE babykamer. Wij begrijpen dit volledig. Onze producten zijn dan ook niet alleen duurzaam en kwalitatief goed, ze zijn ook mooi en staan mooi in de babykamer. DE babykamer ☺


We weten ook dat veel moeders (terecht!) tots zijn op hun kamertje, waar zoveel liefde, aandacht en vaak veel zweet (soms van papa) en een enkele traan (mama meestal weer) inzitten. Het leek ons dan ook leuk om een paar échte kamertjes in het zonnetje te zetten en zo andere ouders te inspireren. Nemen we voor het gemak ook andere babyproducten mee én zijn we heel benieuwd naar (duurzame) tips van deze moeders en ervaringsdeskundigen. Daarom onze nieuwe serie: DE babykamer. Met deel 1:


DE babykamer van Eva en dochtertje Phie.


Eva´s hele huis ziet er waanzinnig uit. Denk aan een prachtige blauwe keuken, geweldige inbouwkasten met paneeldeuren en een kek behangetje in de wc. Eva houdt duidelijk van interieur en kleurgebruik en dat is terug te zien in de kamer van baby Phie. Veel mensen willen graag rust creëren in een babykamer en Eva laat zien dat dat óók met kleur kan. Ingetogen roze/rood in dit geval. Eva: ‘Op de muur zit de kleur ‘Red Earth’ van Farrow & Ball. Men dacht dat dit heel heftig zou zijn voor een babykamer, maar toen het er eenmaal opzat was iedereen toch wel heel enthousiast. Sterker nog, meerdere vriendinnen hebben hun meisjeskamer ook in deze kleur geverfd.

Ikzelf ben heel blij ook met deze kleur in combinatie met die van de commode ‘Mid Azure Green’ van Little Green.


Trouwens, er zit wel een leuk verhaal achter deze commode, gekocht bij het Inboedelhuis in Waddinxveen. Hier verkopen ze allemaal oude meubels, veel kasten, bedden, uit Oost-Europa. In hun opslag staan heel veel blank houten items, welke ze helemaal op maat voor je aanpassen en in de door jouw gewenste kleur verven. Zo hebben ze onze commode gemaakt van een oud ladekastje en er 20 cm onder gezet om hem op de juiste hoogte te krijgen. Echt heel blij mee, want uniek én duurzaam!


Tip: kruidenrekjes van Ikea als kledingrekje


En Eva heeft nóg een goede tip: ‘Als kledingrekje hebben wij kruidenrekjes bij Ikea gekocht en deze omgekeerd opgehangen. Heel simpel en goedkoop (4 Euro voor een rekje), maar met groots resultaat!Must-haves

Wat wij nog niet vaak gezien hebben zijn de leuke muurstickers, in dit geval een egel en een konijn. Eva: ‘Deze komen bij Kek Amsterdam vandaan en zijn er in allemaal soorten en maten. Ook een goed(koop) en minder definitief alternatief voor behang’.

Phie slaapt nu in een ledikantje, maar de eerste paar maanden sliep ze bij Eva op de kamer in een co-sleeper. Eva: ‘Dit kan ik iedereen aanraden, zeker na een keizersnee zoals ik had en je de eerste paar weken echt nog niet mobiel bent. Het is zo fijn om je kindje naar je toe te kunnen trekken in één beweging, zonder daarvoor uit bed te hoeven komen’.

Ook de Yoyo is wat Eva betreft een musthave: ‘Wat veel mensen niet weten is dat de Yoyo met een newborn set al meteen na de geboorte te gebruiken is. Ik woon op tweehoog met een nogal steile trap, wat met een reguliere wagen denk ik heel lastig was geweest. Met de Yoyo, die zo licht en klein opvouwbaar is, gaat dit echt veel makkelijker´.


Miskopen

We zijn heel benieuwd of Eva ook miskopen heeft gedaan? Na een lange stilte bedenkt ze iets: ‘Ja! Ik heb een flessenwarmer aangeschaft maar eigenlijk nooit gebruikt. Ten eerste gaf ik borstvoeding en als ik toch een flesje gaf, warmde ik deze gewoon op in een pannetje kokend water. Ging veel sneller dan met zo’n warmer. Dat ding heb ik dus ook amper gebruikt. En terwijl een flessensterilisator me enorme onzin leek, heb ik die juist heel veel gebruikt. Gewoon zo’n simpele plastic bak die je met wat water in de magnetron zet’.


Duurzame Tip

Duurzame tip? ‘Ten eerste, lenen! Ik heb heel veel van mijn zus geleend bijvoorbeeld.

En ik heb een aantal investeringen gedaan in producten waar ik van weet dat ze lang meegaan omdat ik hoop dat we meer kindjes krijgen. Ik geef liever iets meer uit aan kwaliteit dan dat ik iets koop wat na kort gebruik weggegooid kan worden. Oh, en Phie leeft de hele winter al in haar wollen jasje van Engel Natur. Staat heel lief, is organisch en duurzaam en heerlijk warm. Tot slot, wij geven met mijn werk altijd een gepersonaliseerd lampje van het Houtlokael cadeau. Ik ben er zelf echt heel blij mee, deze lampjes (en andere producten) worden met de hand gemaakt op bestelling’. Minder waste en unieke cadeautjes dus.

Als laatste willen we heel graag weten of Eva iets mist in ons assortiment, wat zou zij graag nog bij ons huren? ‘Zwemvestjes!’. Noted.


Dank je wel Eva, voor al je tips en je gastvrije ontvangst!


Volgende keer, DE babykamer van Roxanne. Heb jij ook een kamertje en mogen we een keer bij je langskomen? Laat het ons weten via info@babyexchangerie.com

113 keer bekeken

OVER ONS

  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

We werken met de producten van onder andere de volgende merken:

Door dit formulier te gebruiken gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.