Zoeken
  • Marije van Kooten

Een duurzaam alternatief voor luiers?

Die luiers! Ze zijn niet aan te slepen! In zulke grote hoeveelheden dat ze bij ons er doorheen vliegen. Het allerallerduurzaamste wat je kunt doen is natuurlijk je kindje zo snel mogelijk van de luiers af krijgen. En daar is nu de beste tijd voor aangebroken. Lekker zonder luier laten rondkruipen of lopen. Ze zien dan zelf wanneer ze plassen en krijgen er meer gevoel bij. De één pakt het sneller op dan de ander, ongelukjes horen erbij en het is echt wel even een investering, maar dan ben je er ook vanaf. Ideaal als je nu toch thuis zit met de kindjes;).

Tot die tijd zijn wasbare luiers een duurzame keuze, die ook nog eens bijdragen aan een snellere zindelijkheid, omdat ze een stuk natter blijven dan wegwerpluiers. Omdat de wereld van de wasbare pluier er weer één op zich is, helpt The Green Butt je op weg!Wasbare luiers zijn een duurzame keuze

5% tot 8% van ons Nederlands restafval zijn luiers! Dit kunnen we dus voorkomen.

Maar al dat wassen, is toch ook een belasting op het milieu?

Het produceren van één wegwerpluier kost 30L water. Het draaien van een luierwas met 15 wasbare luiers, 45 L. Dat is dus 3L per luier. Tel uit de winst.

Wasbare luiers zijn een duurzaam alternatief voor de wegwerpluier en zorgt ervoor dat onze aarde een beetje beter leefbaar blijft voor de volgende generatie.


Poep in je wasmachine?

Ik hoor je denken; poep in mijn wasmachine? Liever niet. Precies op dat punt startte Jitta, de oprichtster van TheGreen Butt ook in 2018. Zwanger van mijn zoontje wilde ik graag duurzame keuzes maken en zo kwam ik voor het eerst wasbare luiers tegen. Mijn eerste reactie: ‘bah, dat ga ik niet doen’.

Wasbare luiers hebben een enorme upgrade gehad sinds de grote hydrofiele doeken met veiligheidsspelden. Ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen, zitten als een wegwerpluier door de handige klittenband sluiting en zijn er in de hipste printjes. En we hebben inlegvellen!

Een inlegvel leg je in de luier en die vangt de ontlasting op. Poep gaat met inlegvel en al in de prullenbak en de wasbare luier zonder ontlasting in de wasmachine. Zo blijft je wasmachine lekker fris.

"Maar ik heb al zoveel was"

Fair point. Maar je hoeft nooit meer het internet af te struinen voor de beste aanbieding, of in de stromende regen met mega pakken pampers te sjouwen.

In 5 stappen de beste wasbare luier voor jou

The Green Butt maakt de stap naar wasbare luiers een stuk simpeler. Er is namelijk heel veel keuze! Dat kan leuk zijn, maar in je zwangerschap moet je al zoveel kiezen!

Onze beginner’s guide leid je in 5 stappen naar de beste wasbare luier voor jou. Daarna is het je favoriete printje of kleurtje uitzoeken en klaar. Wasbare luiers made easy.

Gratis persoonlijk advies

Wil je meer advies over jouw persoonlijke situatie. Vul in 5 minuten de online vragenlijst in en je krijgt binnen 2 dagen een persoonlijk advies van The Green Butt toegestuurd. Op deze manier heeft The Green Butt al meer dan 200 gezinnen geholpen met kiezen voor wasbare luiers. Dit kan ik echt aanraden, want ik heb hier zelf avondenlang op afgestudeerd toen ik begon met wasbare luiers.


Zie je wasbare luiers niet zitten?

Eerlijk is eerlijk, het vergt wel toewijding om over te gaan op wasbare luiers. En bij mij kreeg ik ook niet altijd positieve reacties vanuit mijn omgeving (dit is wel langzaam aan het veranderen!). Zie je dit echt niet zitten, kies dan voor een duurzame variant van de wegwerpluier. HEMA heeft net de Babybox geintroduceerd, waarbij je relatief duurzame luiers maandelijks thuisgestuurd krijgt incl. doekjes. Zo wordt je ook nog eens ontzorgt. HEMA luiers zijn gemaakt van meer dan 50% duurzamere materialen, waarmee ze 20% CO2 uitstoot besparen. Ze gebruiken onder andere houtpulp uit duurzaam gecertificeerde bossen voor de binnenvoering van de luier.

Een andere goede optie is Little Big Change, die nog een stukje duurzamere wegwerpluiers aanbied in een abonnementsvorm. Deze luiers zijn gemaakt van een volledig natuurlijke binnenlaag. Ze zijn hypoallergeen en dermatologisch getest en bovendien geproduceerd op 100% groene stroom.


Lieve mama's (to be), kies voor de optie die bij jou past. Iedereen draag zijn eigen stukje bij. Met dit artikel willen we je in ieder geval inspireren dan er meer opties zijn dan Pampers en Kruidvat luiers. Alle kleine stapjes helpen!
65 keer bekeken

OVER ONS

  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

We werken met de producten van onder andere de volgende merken:

Door dit formulier te gebruiken gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.