Zoeken
  • Marije van Kooten

Een Jongetje op komst? 10 leuke cadeautips!

Met 2 jongetjes zoontjes heb ik al heel veel cadeautjes gekregen en gegeven. Wat zijn nu leuke cadeautjes om te geven als er een jongetje op komst is? Weet dat aankomende ouders vaak heel veel cadeaus krijgen. Hoe vind je iets dat ze echt kunnen gebruiken en niet al hebben? Hieronder 10 tips van cadeaus die ik super vond om te krijgen en die mijn kids lang hebben gebruikt (of nog steeds gebruiken!). Denk ook aan de kwaliteit en de maat: koop mooie merken die lang meegaan (dan kunnen ze de kleertjes/spullen eventueel weer doorgeven) en niet te kleine maatjes (pas vanaf maat 62, en het is juist ook heerlijk om maat 74/80 te krijgen, want dan hebben ze alweer een hele nieuwe garderobe nodig).
1. Een boxpakje. Dit zijn heerlijk warme pakjes voor de eerste maanden. Geen gehannes met broekjes en truitjes maar een lekker warm pak met voetjes.


Mijn favoriet zijn van Petit Bateau. Ze hebben leuke stofjes en zijn van goede kwaliteit, dus gaat zeker 3 kinderen mee. Tip: deze pakjes vallen net wat kleiner, dus koop niet de kleinste maat!2. Wollen rompers van Polarn O. Pyret. Wol is heerlijk voor babytjes die zelf hun warmte nog niet goed kunnen reguleren. In de winter hebben onze jongens een hele onderlaag aan van wol. De grond waar ze de hele dag op spelen is namelijk best wel koud, dus ze kunnen snel kou vatten. Ik heb deze romper cadeau gekregen voor mijn zoontje en hij heeft hier de hele winter in gelopen. Wol stoot ook vuil af, dus je hoeft het niet veel te wassen, handig en duurzaam! Tip: koop hier ook weer een niet te kleine maat (vanaf 74), want het is niet erg als het iets te groot is en zonde als ze er meteen weer uit zijn gegroeid.3. Een babyboek. Het is zo mooi om de eerste momenten vast te leggen in een boek. Plak niet alleen foto’s in, maar schrijf ook alle belangrijke momenten op, zoals hoe de bevalling was gegaan, wanneer hij/zij de eerste keer rolde of ging staan. Bizar om te geloven, maar een paar maanden later ben je het al kwijt, dus hou het elke maand bij! Mijn favoriet zijn My First Year van Stichting Kieteman of Kroost. Kroos is een digitaal boek, maar deze kun je vast bestellen en het op deze manier cadeau doen.4. Mooi houten speelgoed koop je bij My Classic Toys. Mijn absolute favoriet is de brandweerauto met de mannetjes erin die eruit kunnen springen. Op een één of andere manier kunnen kindjes zich urenlang vermaken met de brandweermannetjes erin. stoppen en eruit halen. Ideaal en handig om mee te nemen! Een andere hit was het muziekdoosje. Eigenlijk zo ouderwets, maar kindjes vinden muziekklanken zo mooi en bewegende beestjes helemaal. Ik had nooit verwacht dat dit zo’n succes zou zijn.
5. Het beste cadeau is misschien wel een paar uurtjes vrij voor de mama. Charly Cares heeft nu een cadeaukaart die in een mooi doosje komt. Dit is een oppasservice waarbij je via de app oppas angels selecteert, die allemaal gescreend zijn. Vaak hebben ze ook EHBO diploma en ervaring met oppassen. Zo kun je met een gerust hart weg. Van mijn zusje kreeg ik een eigen gemaakte strippenkaart voor oppasuurtjes. Dit was ook ideaal, het beste cadeau om te krijgen.

6. Een muziekknuffel, Onze kids slapen nog steeds met een knuffel waar je aan kunt trekken waar een muziekje uit komt. Bijvoorbeeld van Ferm Living, van organisch katoen. Het muziekje geeft een vertrouwd en rustgevend gevoel. Wij hebben bijvoorbeeld het ritueel dat we die altijd aantrekken als we ze in bed leggen. Dit is herkenbaar voor ze, ze weten dat ze nu gaan slapen. Ook nemen we ze mee als we ergens anders slapen, zodat dit herkenbaar voor ze is ook al liggen ze in een ander bed. Het is niet erg als je hier meerdere van hebt, het blijft leuk!7. Laarsjes van Bergstein. Dit zijn laarzen die eindeloos mee gaan en waar ze de hele herfst en lente in kunnen lopen. Ideaal voor in het park, bos, strand of kinderboerderij. Makkelijk aan te trekken en schoon te maken. Tip: koop niet een te kleine maat, vanaf maat 20/21 kunnen kindjes vaak pas lopen. Je hebt ook een wintervariant voor de koude dagen.8. Een zwangerschapsbox van in the pudding club. Een super leuke box om te krijgen als je zwanger bent, speciaal toegespitst op de maand waar je in zit. Met tips over voeding, beweging en voor je baby en mooie cadeautjes die je zeker kunt gebruiken!
9. Babyolie van Weleda. Tip: als je badolie/crème wilt geven, koop het dan een natuurlijk product. Het babyhuidje is heel gevoelig, dus hier wil je geen geparfumeerde en synthetische producten op smeren. Weleda is een mooi natuurlijk merk en de olie is ideaal om het huidje mee in te smeren en een beetje te masseren. Je hebt hier ook heerlijke zwangerschapsolie van, fijn voor de mama!


10. Een Himalaya zoutkristal nachtlampje. Dit nachtlampje geeft een warme gloed en zorgt voor een gezonde atmosfeer in de slaapkamer. Het balanceert de luchtvochtigheid in de ruimte, maar zorgt ook voor een positieve sfeer in een ruimte voor jou en jouw kinderen. Daarnaast kunnen jij en jouw kinderen vanaf nu heerlijk slapen en zijn jullie de volgende ochtend goed uitgerust om jullie dag te beginnen.117 keer bekeken

OVER ONS

  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

We werken met de producten van onder andere de volgende merken:

Door dit formulier te gebruiken gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.