OVER ONS

 • Black Facebook Icon
 • Black Pinterest Icon
 • Black Instagram Icon

We werken met de producten van onder andere de volgende merken:

Door dit formulier te gebruiken gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.

Zoeken

Waarom een draagzak handiger kan zijn dan een kinderwagen

Bijgewerkt: 23 sep 2019

Goof, mijn jongste zoontje, woonde ongeveer in de draagzak. Als een aapje hing hij de hele dag aan mij.


De voordelen boven een kinderwagen vind ik:

 • Je hebt je handen vrij, om te koken, een buggy voort de duwen, je andere kind op de glijbaan te zetten, het huis op te ruimen etc.

 • De meeste kindjes vinden het heel fijn en geborgen tegen de mama of papa aan en vallen snel in slaap als je beweegt. Tijdens de onrustige huiluurtjes in de avond deden wij hup de draagzak aan en gingen wandelen. Dit werkte heel goed (als je maar bleef wandelen😉)

 • Je baby blijft lekker warm tegen je aan, zeker in koud en guur weer. Check wel altijd of het neusje vrij kan ademen.

 • Je bent een stuk wendbaarder, denk aan wandelen over het strand of het openbaar vervoer nemen. Al eens met je kinderwagen een tram proberen te nemen?

 • Je kunt fietsen met een draagzak. De meningen zijn hier sterk over verdeeld (weten jullie nog alle kritiek op Lieke van Lexmond?), maar als je je zeker en veilig voelt, kan het prima. Ik vind het zelf ideaal en het geeft me vrijheid en flexibiliteit! Maar ik begrijp ook heel goed als je ervoor kiest om het niet te doen.

Nadelen van een draagzak? Dat je je kindje niet even weg kan leggen als je ergens anders bent. That’s the trade-off.


Er zijn draagdoeken en draagzakken in allerlei varianten. Denk bij het kopen aan:

 1. In welke situaties wil je je kindje dragen (bijv. sporadisch in huis, kleine wandelingetjes of dagelijks gebruik)?

 2. Tot welke leeftijd wil je je kindje dragen?

 3. In welke houdingen wil je je kindje dragen (bijv ook op de rug of vooruitkijkend)? Ik heb zelf een Ergobaby 360 met een babyinsert (de insert gebruik je tot 5,5 kilo). Met het zonnige weer ben ik heel blij met het zonne- en regenkapje wat erop zit. En je kindje kan hierin ook vooruit kijken, waar ze bij mij wel behoefte aan hadden rond 10/11 maanden. Al is als een aapje tegen mij aan, nog altijd mijn favoriet.

Omdat we de Artipoppe zo ontzettend mooi vinden, bieden we die ook aan bij de Baby Exchangerie. Voor maar €30 per maand kun je er gebruik van maken! Hij is op dit moment helaas slecht leverbaar, maar in oktober verwachten ze ze weer. Met zo'n heerlijke en prachtige draagzak heb je geen kinderwagen meer nodig!189 keer bekeken